Kimchi to koreańska kiszona kapusta pełna probiotyków.
2023-08-23
Kimchi to życie dla Koreanek, spożywają je do każdego posiłku w domu i restauracji.
Dlaczego to takie dobre? - Znajdują się w nim bakterie pro biotyczne, te same co w naszych kiszonkach - Lacitobacillus. To dzięki tym cudownym małym mikroorganizmom Koreańczycy utrzymują zdrowie. Wzmacniają one układ immunologiczny i florę bakteryjną jelit. To odmładza cały organizm. W naszych kiszonkach, są zawarte te same mikroorganizmy. Jedz je na co dzień, a wzmocnisz Swoje zdrowie wewnętrzne i zewnętrzne. Twoja skóra będzie promieniała Ja kisze ogórki i uwielbiam kapustę kiszoną. Kimchi robię w wersji lżejszej od oryginału bo oryginał jest za ostry A Ty jesz kiszonki? Próbowałaś kimchi?
Pokaż więcej wpisów z
Sierpień 2023